Nokverhoging

Met een nokverhoging verandert uw lage zolder in een prachtig belichte kamer met voldoende leefruimte.

Advies aanvragen

Niet alle zolders zijn even hoog en bieden de juiste leefruimte. Als u tekortkomt aan stahoogte, ruimte op zolder of als u een extra kamer wil is een nokverhoging de perfecte oplossing. Een ander woord voor nokverhoging is een nok verhogende dakkapel. De prijzen liggen over het algemeen hoger dan die van een normaal dakkapel. Ook is er verschil tussen een enkelzijdige en dubbelzijdige nokverhoging. De prijzen liggen hoger omdat het plaatsen van een nokverhoging meer tijd kost, meer materiaal en omdat de dakconstructie moet worden aangepast.

Meer ruimte met een nokverhoging

Door de nok van uw dak te verschuiven of te verhogen creëer je extra ruimte in uw woning. De wederopbouw is dan ook een hele klus. Bij een nokverhoging is het niet alleen een kwestie van een dakkapel plaatsen, de constructie van uw dak moet namelijk veranderd worden. Een nok verhogende dakkapel kan alleen geplaatst worden als er een bouwvergunning is. De hele zolder wordt verhoogd en niet zoals een verlengde nok waarbij alleen de gevel wordt verhoogd.

Voordelen nokverhoging

Een nok verhogende dakkapel zorgt voor meer ruimte op uw zolder en zorgt ervoor dat het dak daadwerkelijk een stuk wordt opgehoogd. Als het dak op uw zolder een laag dak is dan kan een nokverhoging de oplossing zijn voor uw ruimteprobleem. Er zal nu bijvoorbeeld extra ruimte zijn voor een slaapkamer of werkkamer. Met een nokverhoging veranderd uw lage zolder in een zolder waar weer gelopen kan worden. Nu is het weer mogelijk om te staan en gebruik te maken van deze leefruimte. Door het plaatsen van een nok verhogende dakkapel zal uw huis in verkoopwaarde stijgen. Het vloeroppervlak van uw zolder wordt op deze manier groter waardoor de taxatiewaarde van uw woning hoger zal liggen.

Enkelzijdig of dubbelzijdig?

Bij een nokverhoging komt u voor de keuze te staan om een enkelzijdige of voor een dubbelzijdige nokverhoging te kiezen. Wanneer u kiest voor een enkelzijdige nokverhoging wordt er slechts een kant van het dak verlengd. Op deze manier ontstaat er ook maar extra ruimte aan een kant van het dak. Een dubbelzijdige nokverhoging komt samen met het veranderen van de constructie in uw dak, de gehele constructie van uw dak wordt omhooggetild. Op deze manier ontstaat er extra ruimte over heel de zolder, het wordt ook weleens gezien als dakopbouw.