Dakkapellen

Wilt u meer leef oppervlak of wilt u de zolder uitbreiden met een extra kamer?

Offerte aanvragen

Het plaatsen van een dakkapel begint doorgaans vroeg in de ochtend. Door het plaatsen van onze dakkapellen creëert u extra ruimte of een extra kamer in uw woning. Ook zorgt een dakkapel voor meer lichtinval waardoor uw huis vervolgens ook op de minder verlichten ruimtes, voldoende lichtinval heeft. Dakkapellen kunnen prefab of traditioneel op uw dak geplaatst worden. Bent u van plan een dakkapel te plaatsen dan kunt u het beste een offerte aanvragen zodat een van onze dakkapellen specialisten u kan voorzien van advies op maat.

Voordelen van een dakkapel

Een dakkapel heeft heel wat voordelen. Behalve dat er extra ruimte ontstaat in uw woning zal een dakkapel de waarde van uw woning doen stijgen, immers het aantal beloopbare vierkante meters is toegenomen. De zolder die eerst amper gebruikt werd kan met een dakkapel op de juiste manier worden gebruikt. Na het plaatsen van een dakkapel is er ruimte voor een extra kamer of werkkamer. Een dakkapel plaatsen wordt over het algemeen gerealiseerd binnen een dag. Wilt u meer weten over de voordelen van een dakkapel, vraag dan een offerte aan.

Dakkapel vergunningsvrij

Als u een dakkapel vergunningsvrij wilt laten plaatsen is het nog de vraag of u voldoet aan de voorwaarden voor een vergunningsvrije dakkapel. Een dakkapel met een plat dak aan de achterzijde van de woning is in de meeste gevallen vergunningsvrij. Een van de voorwaarden voor een vergunningsvrije dakkapel is namelijk een plat dak. Maar dit zijn niet de enige voorwaarden die worden gesteld als het gaat om een dakkapel vergunningsvrij te kunnen laten plaatsen. Ook de afmetingen van een dakkapel kunnen ervoor zorgen dat er een vergunning aangevraagd moet worden. Houd u er ook rekening mee dat als u een dakkapel aan de voorzijde van uw woning wilt laten plaatsen, dat u hier altijd een vergunning voor nodig heeft, daarbij uitzonderingen die alleen meldingsplicht hebben.

Traditionele of prefab dakkapellen

Dakkapellen kunnen op twee manieren geplaatst worden. U kunt ervoor kiezen om een prefab of een traditionele dakkapel te laten plaatsen. Bij een traditionele dakkapel wordt de dakkapel ter plekke op uw dak gebouwd. Een prefab dakkapel wordt in zijn geheel op uw dak geplaatst. Bij prefab is er dan ook een kraan nodig die de dakkapel op uw dak zal gaan hijsen. Over het algemeen wordt een prefab dakkapel in 4 uur op uw dak gemonteerd.